Burse - Fonduri mutuale

Sphera Franchise Group, compania care operează brandurile KFC, Taco Bell şi Pizza Hut în România, a semnat un acord de Market Maker cu BRK Financial Group, pentru creşterea lichidităţii la BVB

Sphera Franchise Group, compania care operează...

Autor: Roxana Rosu

24.08.2021, 10:13 215

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), compania care operează brandurile KFC, Taco Bell şi Pizza Hut în România, a semnat un acord de Market Maker cu BRK Financial Group, în vederea creşterii lichidităţii acţiunilor tranzacţionate la BVB.

Durata contractului este de un an (care se va reinnoi automat pentru perioade succesive de un an, in cazul in care partile nu il denunta unilateral) incepand cu data de 24 august.

Obiectul contractului il reprezinta serviciile de market maker al emitentului pe Piata Reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, in conformitate cu prevederile Codului Bursei de Valori Bucuresti si a oricaror alte prevederi aplicabile.

Anul trecut, Sphera număra 158 de restaurante, dintre care 138 în România, 18 în Italia şi două în Republica Moldova.

Pentru 2021, compania a planificat deschiderea a 16 restaurante (8 KFC, 3 Pizza Hut ş 3 Taco Bell în România şi 2 KFC în Italia), ca urmare a contractului negociat cu francizorul Yum!. Bugetul alocat investiţiilor se ridică la 10,2 milioane de euro.

Compania are o capitalizare de 704 milioane lei, iar de la începutul anului acţiunile s-au apreciat cu 23%, după tranzacţii de 54 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO