Burse - Fonduri mutuale

Sphera Group, care operează francizele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, vrea să vândă 25% din acţiuni la bursa românească

Mark Hilton, şeful Sphera Group: Avem în continuare planuri de dezvoltare ambiţioase, cu 10 noi deschideri de restaurante în plan până la final de 2017. Considerăm că avem un potenţial de creştere semnificativ în anii următori, atât în ceea ce priveşte rezultatele restaurantelor existente, cât şi prin deschiderea de noi restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, precum şi prin dezvoltarea unui business semnificativ KFC în Italia.

Autor: Dan Grigore Ivan

10.10.2017, 00:06 544

- Sphera Group este controlată de antreprenorii Radu Dimofte (43,67%), Lucian Vlad (33,33%) şi Nicolae Badea (23%) - Încă nu se ştie cât va vinde fiecare - Compania vrea listarea pe segmentul principal.

Sphera Group, compania care deţine francizele în România ale KFC, Pizza Hut, Taco Bell, a anunţat ieri că vrea să listeze 25% din acţiuni pe bursa de la Bucureşti, în ceea ce ar putea fi primul emitent din acest sector pe segmentul principal al bursei româneşti. Potrivit unor surse, grupul este evaluat la 300de milioane de euro. Aceasta va fi a patra listare din ultimul an de pe piaţa de capital de la Bucureşti după intrarea în arena de tranzacţionare a unor companii precum MedLife (decembrie), Digi (mai) sau AAGES Târgu-Mureş (iunie).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO