Burse - Fonduri mutuale

Sphera Group - KFC/Pizza Hut - trece pe profit în 2021, cu un câştig de 27 mil. lei la o cifră de afaceri de peste 1 mld. lei, în creştere cu 41%

Sphera Group - KFC/Pizza Hut - trece pe profit în 2021,...

Autor: Roxana Rosu

25.02.2022, 00:03 405

Sphera Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a încheiat anul 2021 cu vânzări consolidate de peste 1 mld. lei, în creştere cu 41%, vânzările din România contribuind cu 87%, a anunţat joi compania.

De asemenea, compania a avut un profit net de 27 mil. lei, faţă de pierderi de 2,3 mil. lei, când activitatea din HORECA a fost puternic afectată de restricţiile impuse de pandemie. „2022 este un an pe care îl aşteptăm cu nerăbdare deoarece marcăm o serie de evenimente importante pentru Sphera Franchise Group: aniversarea a 25 de ani de existenţă a KFC în România şi inaugurarea celui de-al 100-lea restaurant KFC pe plan local, cinci ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti a Sphera şi tot cinci ani de la lansarea Taco Bell în România.

Ultimii doi ani au fost marcaţi puternic de pandemia globală, însă echipele noastre de pe toate cele trei pieţe au reuşit să obţină rezultate excepţionale, în ciuda contextului dificil. Suntem pregătiţi să scriem o nouă pagină în istoria Sphera Franchise Group, cu rezultate foarte bune pentru toate mărcile şi pe toate pieţele de activitate”, a declarat Călin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO