Burse - Fonduri mutuale

Sphera, MedLife, Purcari, Impact şi Conpet, în indicii FTSE Russell. Tot din 21 aprilie Aquila a intrat în BET, ducând indicele la 20 de emitenţi

Sphera, MedLife, Purcari, Impact şi Conpet, în indicii...
22.03.2022, 00:03 406

Cinci noi companii de la Bursa de Valori Bucureşti au intrat pe 21 martie în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente, respectiv operatorul privat de sănătate MedLife (M), producătorul de vinuri Purcari Wineries (WINE), transportatorul de ţiţei deţinut majoritar de statul român Conpet Ploieşti (COTE), dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) şi Sphera Franchise Group (SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România.

Includerea companiilor a fost decisă de furnizorul global de indici în urma revizuirii trimestriale anunţate pe 18 februarie, conform unui comunicat al BVB.

Acţiunile M au intrat în componenţa indicilor FTSE Global All Cap, iar WINE, COTE, IMP şi SFG în FTSE Global Micro Cap. Nuclearelectrica (SNN), parte deja a indicilor FTSE Global All Cap din 21 septembrie 2020, a trecut de la categoria Small Cap la Mid Cap. Furnizorul global de indici a anunţat şi excluderea, începând cu aceeaşi zi, a acţiunilor Bittnet Systems (BNET) din indicii FTSE Global Micro Cap.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO