Burse - Fonduri mutuale

SSIF Broker are undă verde să vândă obligaţiuni de 25 mil. lei pentru a-şi împrumuta clienţii

SSIF Broker are undă verde să vândă obligaţiuni de...

Autor: Radu Bostan

17.12.2015, 17:48 597

Firma de intermediere financiară SSIF Broker (simbol BRK) a obţinut aprobarea acţionarilor pentru a emite obligaţiuni în valoare maximă de 25 milioane de lei, într-o adunare generală cu participare redusă şi în care SIF Muntenia (SIF4) a votat negativ.

Obligaţiunile vor avea o maturitate cuprinsă între trei şi şapte ani, iar dobânda va fi variabilă şi se va calcula după formula ROBOR la trei luni plus marjă fixă de maxim 5,5%.

Firma de brokeraj vrea să folosească fondurile pentru a acorda credite clienţilor în baza unor contracte de tranzacţionare în marjă, care permit acestora să investească mai mult pe bursă decât şi-ar permite din banii proprii. Eventualele câştiguri, dar şi pierderi, sunt astfel multiplicate.

Ideea emisiunii de obligaţiuni a primit vot negativ din partea SIF Muntenia, cel mai mare acţionar individual al SSIF Broker, care deţine 18,4% din capital. Propunerea a fost însă adoptată cu voturile celorlalţi acţionari. La adunare au participat acţionari reprezentând numai 41,5% din acţiunile cu drept de vot ale companiei.

Acţionarii au aprobat şi răscumpărarea a maximum 15% din acţiunile totale, în vederea anulării şi reducerii capitalului social, plan care urmăreşte să reducă discountul dintre preţul de piaţă de circa 0,077 lei şi valoarea nominală a acţiunilor, de 0,25 lei. Propunerea a primit şi votul favorabil al SIF Muntenia.

Firma de brokeraj intenţionează să îşi schimbe numele în SSIF BRK Financial Group, care ar urma să reflecte diversificare activităţilor dincolo de intermedierea pe bursă, către brokerajul de asigurări şi credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO