Burse - Fonduri mutuale

Stanleybet a raportat la nivel de grup o pierdere de aproape 20 mil. lei în primele şase luni din 2022. Afacerile aproape s-au triplat la 262 mil. lei

Stanleybet a raportat la nivel de grup o pierdere de...

Autor: Tibi Oprea

03.10.2022, 16:03 415

Stanleybet Capital, suprastructură a grupului de firme Game World Group, unul dintre principalii operatori de pariuri sportive şi jocuri de noroc din România, a încheiat primul semestru din 2022 cu pierderi la nivel consolidat de 19,84 mil. lei, comparativ cu pierderile de 7,7 mil. lei din S1/2021, la afaceri de 262,1 mil. lei, în urcare cu 180,2%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar semestrial publicat la BVB.

Cheltuielile de exploatare au crescut cu 181% de la an la an, până la 292,8 mil. lei, astfel că rezultatul din exploatare a fost pierdere de 24,6 mil. lei, faţă de un rezultat negativ de 6,9 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2021.

La nivelul primei jumătăţi a anului 2022, grupul a înregistrat un profit brut în sumă de 13.2 milioane de lei, înainte de evidenţierea cheltuielilor cu amortizarea fondului comercial si al ajustarilor aferente tranzacţiilor intragrup, in linie cu previziunile ajustate şi situaţia pandemică încă incidentă.

„După ajustarea cu o cheltuială de amortizare netă în suma de 32,3 milioane lei, aferentă fondului comercial , evidentiată conform cerintelor OMF1802/2014 si generate de efectul cumulativ al tranzactiilor de achizitie al filialelor, efectuate de societatea mamă Stanleybet Capital SA in 2020,2021 si primul semestru 2022 se evidenţiază la final o pierdere netă de 19,8 milioane lei , împreuna cu cheltuiala aferentă impozitului pe profit de 3,3 milioane lei , generate de filialele locale si străine care au înregistrat profituri în primul semestru 2022. Grupul ia in calcul si consolidarea fiscala a holdingului”, se arată în raport.

Conducerea Stanleybet consideră că rezultatele operaţionale ating valorile aşteptate şi estimează o îmbunătăţire a vânzărilor pentru a doua jumătate a anului. La nivel individual, Stanleybet Capital a înregistrat în primele şase luni din 2022 un profit net de 7,5 mil. lei.

Grupul a achiziţionat în primăvara anului 2022 un număr de 500 de terminale autonome de pariere. 198 de terminale au fost instalate în agenţiile proprii în S1/2022. La data raportului sunt active 396 de terminale de pariere instatalate şi funcţionale în agenţiile proprii.

Totodată, în prima jumătate a anului grupul a integrat în structura sa patru societăţi noi, a deschis nouă agenţii de pariere şi a achiziţionat noi aparate de tip slot machine.

Stanleybet Capital SA este controlată în proporţie de 66,11% de Macrati Holding LTD, companie din al cărei acţionariat fac parte Equilor Holding Ltd, Jozsef Pavlik (Veroservice Ltd), Doina Becheru, Adriana Constantinescu, Attila Torok şi Cristian Andriţoiu. Equiloe Holding deţine 16,2% din capitalul social, iar din acţionariatul ei fac parte Tibor Kacso, Tibor Kacso Jr. (Cyclon Limited), Ritter Henrik (Newstone Limited), Karoly Buzas (Oktavo Limited), Istvan Furjes (Project Point Limited), Kornel Emodi şi Mihaela Minghir (Laniva Investment Limited), iar Gameworld Brand Ltd are 17,11% din acţiuni şi este deţinută la rândul ei de Henrik Ritter, Karoly Buzas, Istvan Furjes, Kornel Emodi, Tibor Kacso şi Tibor Kacso Jr.

Grupul Stanleybet Capital este format din societatea mama împreună cu cele 12 filiale pe care acesta le controlează în mod direct sau indirect.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO