Burse - Fonduri mutuale

Star Residence Invest vrea să îşi majoreze capitalul cu 19,2 mil. lei printr-o emisiune de acţiuni noi pentru a-şi finanţa planul de dezvoltare

Star Residence Invest vrea să îşi majoreze capitalul...

Autor: Tibi Oprea

27.04.2021, 18:25 1181

Star Residence Invest (simbol bursier REIT), companie care investeşte în sectorul imobiliar, a convocat acţionarii pentru data de 31 mai/2 iunie 2021 pentru a aproba o majorare de capital social prin aport în numerar cu suma de 19,2 milioane de lei, prin emisiunea unui număr de 96,1 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,2 lei pe unitate, potrivit convocatorului publicat marţi la Bursa de la Bucureşti după închiderea şedinţei.

“Astfel, capitalul social al Societăţii se va majora de la suma de 9.610.000 lei, respectiv 48.050.000 acţiuni, la maxim 28.830.000 lei, respectiv maxim 144.150.000 acţiuni. Emisiunea de acţiuni noi se va face în două etape, în prima etapă putând fi subscrise şi vărsate de deţinătorii de drepturi de preferinţă, iar în a doua putând fi subscrise prin piaţa de capital ca ofertă adresată unui număr maxim de 149 de investitori de retail (denumit în cele ce urmează Plasamentul privat) pentru acţiunile nesubscrise în etapa întâi”, se arată în convocator.

În prima etapă, a exercitării dreptului de preferinţă, acţiunile vor putea fi subscrise de către toţi acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de înregistrare stabilită de AGEA care nu şi-au înstrăinat drepturile de preferinţă, respectiv, de persoanele care au dobândit drepturi de preferinţă în perioada de tranzacţionare a acestora.

Drepturile de preferinţă vor fi tranzacţionabile în cadrul pieţei relevante a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) potrivit cu prevederile Prospectului de ofertă publică aferent majorării, care va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi cu reglementările specifice pieţei pe care se vor tranzacţiona.

Dreptul de preferinţă va putea fi exercitat pe o perioadă de 31 de zile de la data stabilită în prospectul aprobat de către ASF, de către deţinătorii de drepturi de preferinţă, prin subscrierea şi vărsarea în numerar a două acţiuni noi pentru fiecare drept de preferinţă deţinut. Numărul de acţiuni noi care va putea fi subscris de către un deţinător de drepturi de preferinţă se va calcula prin înmulţirea numărului de drepturi de preferinţă deţinute cu 2.

Preţul de subscriere din prima etapă, la care deţinătorii drepturilor de preferinţă vor putea subscrie, va fi egal cu valoarea nominală, adică 0,2 lei pe acţiune, ceea ce ar livra investitorilor un randament de 56%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de închidere al unei acţiuni din 27 aprilie.

Acţiunile ce nu vor fi subscrise şi vărsate de titularii drepturilor de preferinţă în termenul stabilit prin prezenta AGEA, vor fi oferite în etapa a doua, cea a Plasamentului privat, la un preţ de emisiune egal cu cel din prima etapă plus o primă de emisiune de 0,018 lei pe acţiune, respectiv 0,218 lei pe acţiune, acelaşi preţ cu cel din plasamentul privat de acţiuni din decembrie 2020. În această etapă, randamentul ar fi de 30,1%, arată calculele ZF.

Acţiunile rămase nesubscrise după oferirea acestora în etapa a doua, a Plasamentului privat, vor fi anulate prin decizia Administratorului Unic al Societăţii prin care se constată rezultatele majorării capitalului social şi prin care se aprobă modificarea actului constitutiv, care se va raporta la acţiunile efectiv subscrise în cele două etape ale majorării.

Majorarea capitalului social se realizează cu scopul asigurării surselor de finanţare necesare pentru implementarea planului de dezvoltare a activităţii.

Star Residence Invest are 14,8 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 25% de BRK Financial Group, în proporţie de 23,9% de Fondul Închis de Investiţii STK Emergent şi în proporţie de 22,4% de dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO