Burse - Fonduri mutuale

Startup-ul EverToys a strâns 150.000 de euro în doar 20 de zile pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink. Platforma vrea să mai listeze pentru finanţare încă 25 de businessuri în 2020

Startup-ul EverToys a strâns 150.000 de euro în doar 20...

Autor: Miruna Diaconu

30.12.2019, 15:05 1417

Startup-ul românesc EverToys, care închiriază jucării, a strâns 150.000 euro în doar 20 de zile pe platforma equity crowdfunding, SeedBlink, deşi campania a fost anunţată pentru 60 de zile.

“În 10 decembrie 2019, SeedBlink, cea mai mare platformă locală de equity crowdfunding, a pornit seria listărilor publice cu un startup care reduce cheltuielile şi creşte flexibilitatea familiilor cu copii”, spun reprezentanţii platformei, adăugând că obţinerea finanţării de 150.000 de euro pentru EverToys este un pas înainte “pentru democratizarea investiţiilor în startupurile inovative şi etice”.

Evertoys va folosi suma atrasă prin intermediul platformei SeedBlink pentru dezvoltare, partea de logistică şi managementul stocurilor fiind printre primele puncte abordate în planul de dezvoltare. Evertoys  este orientată către creşterea de mai mult de trei ori a vânzărilor în anul următor, în condiţiile unei marje operaţionale de cel puţin 35%.

SeedBlink şi Evertoys au convenit ca până la finalul anului, adică pentru încă o zi, să mai poată fi acceptate supra-subscrieri.

Evertoys este un startup înfiinţat în 2016 de către trei antreprenori care au sesizat corect nevoia părinţilor de a scăpa de grămezile de jucării abandonate. Pentru un abonament lunar, părinţii comandă jucării pentru copii, pe care apoi le schimbă cu altele, după ce copiii îşi pierd interesul. La aproape 3 ani de la înfiinţare, sunt în etapa de early adoption, având deja între 250 şi 300 de abonaţi.

Platforma de finanţare SeedBlink îi conectează pe antreprenori cu potenţiali investitori şi ajută companiile să realizeze o analiză financiară şi de business asupra propriei afaceri. SeedBlink permite subscrieri începând de la suma de 2.500 de euro până la suma de 200.000 de euro.

SeedBlink este prima platformă românească de equity crowdfunding dezvoltată de specialişti cu peste 25 ani de experienţă. Subscrierile variază între 2.500 Euro şi 200.000 Euro, simplificând modul în care orice persoană poate deveni investitor şi susţinător al startup-urilor locale. În anul care urmează, SeedBlink va lista cel puţin 25 de startup-uri inovative, aplicând standarde solide în privinţa calităţii.

Pe platforma SeedBlink s-au înregistrat aproape 300 de investitori, din care mai  mult de 170, cu profil complet, gata de a investi. Au subscris efectiv 20 persoane, dintre care trei juridice şi 17 fizice. Un număr de 15 investitori au investit 2500 euro, iar sume mai mari au fost oferite de către 5 investitori.

“Evidenţa ne arată că Equity Crowdfunding şi ecosistemul Startup, în general, au mulţi aderenţi şi simpatizanţi în România, o ţară care în ultimul timp a generat startup-uri de calitate”, spun reprezentanţii platformei

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO