Burse - Fonduri mutuale

Statul cere alegerea administratorilor Electrica prin vot cumulativ. Propunerile de candidaţi, până pe 26 august

Ioan Roşca, director general şi membru în CA

Ioan Roşca, director general şi membru în CA

Autor: Roxana Pricop

23.08.2014, 00:00 283
Departamentul pentru Energie, care reprezintă Ministerul Economiei, acţionar cu 48,7% din capitalul Electrica, a cerut alegerea prin vot cumulativ a noilor membri din consiliul de administraţie al grupului de distribuţie.
 
Grupul de distribuţie Electrica (EL), listat la bursă din 4 iulie în urma unei oferte publice de acţiuni de 1,9 miliarde de lei, a convocat acţionarii în adunare generală pe 22 septembrie pentru a alege un nou consiliu de administraţie.
 
Schimbarea administratorilor are loc în condiţiile în care compania s-a listat la bursă şi are o structură complet nouă a acţionariatului care nu este acum reflectată în structura de conducere. Mai exact, statul şi-a redus deţinerea de la 100% la 48,7% din capital, BERD deţine 8,65% din acţiuni, printre acţionarii cu pachete semnificative numărându-se fondurile de pensii private. Este de aşteptat ca noii acţionari să aibă câte un loc în noul CA.
 
În plus, compania s-a angajat în prospectul de listare că va implementa un plan de acţiune de guvernanţă corporativă în termen de şase luni de la admiterea la tranzacţionare a acţiunilor societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO