Burse - Fonduri mutuale

Statul îl trage la răspundere pe fostul şef al Oil Terminal

Statul îl trage la răspundere pe fostul şef al Oil Terminal

Autor: Adrian Cojocar

22.08.2012, 00:07 1317

Acţionarii operatorului portuar Oil Terminal Constanţa (OIL) au decis recent să-l tragă la răspundere pe fostul director general al companiei, Silviu Wagner, care, potrivit unui raport al ANAF, a realizat achiziţii de sute de mii de lei pe butoni, insigne şi ace de cravată, ceasuri de aur, parfumuri şi vinuri de colecţie, care nu au putut fi justificate de conducere.

Este unul dintre puţinele cazuri în care un director dintr-o firmă de stat este tras la răspundere pentru prejudiciile pe care le-a cauzat. Deşi fiecare guvern care s-a succedat la putere a acuzat vechea conducere de prejudicii de miliarde de euro, puţine anchete au fost demarate care să se finalizeze cu tragerea la răspundere a cuiva.

"Se aprobă angajarea de îndată a răspunderii contra persoanelor care au exercitat funcţia de director general în perioada supusă controlului", se arată într-un comunicat emis pe bursă de reprezentanţii companiei cu hotărârile AGA ale Oil Terminal care a avut loc pe 17 august.

În 2011 Corpul de control din Ministerul Economiei a cerut ANAF să demareze un control financiar la Oil Terminal pentru a vedea modul cum a fost administrată compania în perioada 2009 - 2010, interval în care la conducerea societăţii s-a aflat în cea mai mare parte Silviu Wagner atât în calitate de preşedinte, cât şi de director general al operatorului portuar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO