Burse - Fonduri mutuale

Statul român atrage 1 mld. lei de la micii investitori prin oferta Fidelis la dobânzi chiar şi de 8% pe an. Urmează listarea obligaţiunilor la BVB pe 22 septembrie

Statul român atrage 1 mld. lei de la micii investitori...

Autor: Liviu Popescu

18.09.2022, 17:18 1900

♦ Aceasta a fost a noua emisiune de obligaţiuni Fidelis din ultimii doi ani ♦ Până acum statul s-a împrumutat cu 2,7 mld. euro, resurse care au mers spre finanţarea deficitului şi refinanţare, adică plata altor datorii.

Investitorii de retail, caracterizaţi ca investitori mici însă de multe ori în ofertele de listare de la Bursa de Valori Bucureşti cu o putere financiară mai mare ca a celor instituţionali, au subscris 1 miliard de lei (200 mil. euro) în a noua ofertă de vânzare de titluri de stat pentru care vor fi remuneraţi de Ministerul Finanţelor cu dobânzi de 8% în lei.

Astfel, din 1 septembrie şi până pe 16 septembrie, micii investitori au alocat în medie zilnic circa 90 mil. lei pentru a cumpăra titluri de stat Fidelis în a noua emisiune pe care statul român o desfăşoară la Bursa de Valori Bucureşti, arată da­tele agregate de ZF din platformele brokerilor. Spre comparaţie, precedenta emisiune Fidelis, de la finalul lunii iunie, a avut subscrieri de aproximativ 2 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO