Burse - Fonduri mutuale

Statul român cere reconvocarea AGA la Transelectrica

Statul român cere reconvocarea AGA la Transelectrica

Autor: Dan Grigore Ivan

15.01.2018, 00:04 715

Statul român, acţionar cu o participaţie de 58,68% în cadrul Transelectrica (TEL), a cerut reconvocarea AGA din 9/10 ianuarie, pe motiv că pentru două puncte de pe ordinea de zi, respectiv aprobarea profilului consiliului de supraveghere şi aprobarea profilului candidaţilor, nu au fost întrunite condiţiile pentru adoptarea unei hotărâri, ca urmare a faptului că nu s-au primit materialele de hotărâre în acest sens.

Transelectrica are o capitalizare bursieră de 1,85 miliarde lei (402 milioane euro) după ce de la începutul acestui an acţiunile TEL au crescut cu 2,85%, cu aproape patru puncte procentuale sub evoluţia indicelui BET, referinţa bursei bucureştene, pe fondul unor tranzacţii de 2,9 milioane lei.

De altfel, în ultimul an, deşi indicele BET a crescut cu peste 22%, Transelectrica figurează cu o valoare de piaţă mai mică cu 14,98%. Deşi toate companiile din BET au raportat la nouă luni profit, Electrica şi Transelectrica au fost singurii emitenţi al căror profit a fost în scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO