Burse - Fonduri mutuale

Statul va participa în numerar la majorări de capital în companii unde este acţionar minoritar

Autor: Dinca Thomas

01.02.2012, 00:00 139

Statul va participa cu aport în numerar la majorarea capitalului în companiile la care este acţionar minoritar, dar va tranzacţiona şi la Bursă drepturi de preferinţă rezultate din calitatea sa de acţionar, pe baza unor prevederi pe care Guvernul le vrea adoptate până cel târziu în vara acestui an.

În acest sens, Guvernul va modifica legile de privatizare a societăţilor comerciale printr-un proiect prevăzut să fie aprobat de Parlament până cel târziu la sfârşitul lunii iunie, urmând ca până în luna septembrie să adopte şi un proiect de lege distinct. Cele două proiecte de legi au fost programate iniţial să fie adoptate anul trecut, dar au fost incluse în final în programul legislativ al Guvernului pentru acest an.

Documentul relevă că legile aflate în pregătire "vor permite participarea statului român, în calitatea sa de instituţie publică implicată şi de acţionar minoritar la operatori economici, cu aportul în numerar al acestuia în cazul majorărilor de capital social, precum şi tranzacţionarea de către stat, prin mecanisme ale pieţei de capital, a drepturilor de preferinţă născute şi cuvenite acestuia ca urmare a calităţii de acţionar".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO