Burse - Fonduri mutuale

Stere Farmache, cel mai longeviv şef al BVB, despre faptul că selecţia băncilor pentru IPO Hidroelectrica s-a făcut departe de ochii lumii: Aceste nume trebuie să devină publice, probabil selecţia nu este definitivă

Stere Farmache, cel mai longeviv şef al BVB, despre...

Autor: Eduard Ivanovici

22.09.2022, 07:21 354

Decizia FP a fost luată probabil pentru a proteja intermediarii de potenţialele întrebări ale investitorilor şi presei, spune fostul şef al BVB.

Selecţia băncilor pentru listarea Hidroelectrica, adică cele care vor avea ultimul cuvânt de spus în structura ofertei de pe urma căreia vor încasa comisioane de circa 100 de milioane de euro, s-a făcut într-un cadru restrâns, ceea ce este şi normal dată fiind importanţa şi dimensiunea celei mai mari vânzări din istoria Bursei de la Bucureşti.

Totuşi, numele acestor bănci sunt ţinute la secret, motivaţia FP fiind restricţiile juridicie, în pofida faptului că 7,6 milioane de români sunt cei mai mari acţionari ai acestuia, cu o deţinere de 30%, şi că prin listarea Hidroelectrica fondurile de pensii Pilon II vor adăuga şi mai multă energie în portofoliu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO