Burse - Fonduri mutuale

Stirom Bucureşti îşi alege noi administratori

Stirom Bucureşti îşi alege noi administratori

Autor: Ioana Tudor

22.01.2015, 00:04 880

Acţionarii producătorului de sticlă Stirom Bucureşti (simbol bursier STIB), controlat de grupul grec Yioula Glassworks, se vor reuni în adunare generală pe 27 februarie pentru alegerea unui nou consiliu de administraţie.

Conform celor mai recente date de pe bursă, din componenţa actualului board al Stirom fac parte cetăţeanul grec Nicolaos Barlagiannis (preşedinte), Ioan Ciprian Zah (vicepreşedinte), Spyridon Vamvakas (directorul general al companiei), Georgio Fragkoulis, Victor Mocanu, Nikolaus Kartis şi Dimitrios Dentsas.

Tot în AGA din luna februarie, acţionarii vor stabili remuneraţia şi avantajele administratorilor societăţii pentru exerciţiul anului 2015, potrivit convocatorului publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Stirom a încheiat primele nouă luni ale anului trecut cu o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei, în stagnare comparativ cu perioada similară a anului trecut. Profitul la nouă luni al societăţii a crescut cu 58%, la 7,5 milioane de lei.

Grupul elen Yioula deţine 93,4% din companie, prin intermediul MGL Mediterranean Glass Limited, din Nicosia. Acţiunile producătorului de sticlă au avansat anul trecut cu 18,3%. Titlurile STIB s-au tranzacţionat cel mai recent pe 13 ianuarie, la preţul de 5 lei/acţiune, iar la această referinţă compania are o capitalizare de 81,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO