Burse - Fonduri mutuale

STK Financial a primit undă verde pentru al doilea fond închis de investiţii

STK Financial a primit undă verde pentru al doilea fond...

Autor: Roxana Pricop

02.04.2014, 00:00 256

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat fondul închis de investiţii AG Capital administrat de societatea STK Financial. Fondul va avea o politică permisivă de investiţii şi va atrage resurse de la investitori în mod privat. Acesta este al doilea fond închis din portofoliul STK Financial, după STK Emergent care dispune de active de 70 de milioane de lei şi este listat la bursa din Bucureşti.

Prin avizarea fondului AG Capital, numărul fondurilor închise active pe piaţa locală urcă la 27. Activele nete totale ale celor 26 de fonduri închise erau de 566 de milioane de lei la finalul lunii februarie, potrivit datelor oficiale publicate de Asociaţia Administratorilor de Fonduri.

În ultimii ani, piaţa fondurilor închise s-a dezvoltat prin lansarea de fonduri mai puţin tradiţionale, precum cele care investesc în agricultură, artă, imobiliare. Fondurile închise se adresează investitorilor sofisticaţi, cu apetit ridicat la risc şi cu disponibilităţi financiare mari.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO