Burse - Fonduri mutuale

Ce strategii de investiţii în sectorul bancar au avut SIF-urile. SIF Oltenia, singura SIF din cele cinci care a vândut din Banca Transilvania în T1. SIF3, majorare semnificativă la banca din Cluj, iar SIF2 la BRD

Ce strategii de investiţii în sectorul bancar au avut...

Autor: Liviu Popescu

05.06.2020, 11:00 1089

♦ Cele cinci societăţi de investiţii au plasamente cumulate de 1,7 miliarde de lei la Banca Transilvania în martie 2020, în scădere de la 2,5 miliarde de lei la finele anului trecut, diferenţa poate fi explicată de declinul acţiunilor băncii de la Cluj în contextul blocajului economiei ♦ Pe de altă parte, la BRD investiţiile sunt de 874 de milioane de lei, în scădere de la 1,1 mld. lei.

SIF Oltenia este singura societate de investiţii financiare din cele cinci care a vândut acţiuni ale Băncii Transilvania în primul trimestru din 2020, în timp ce SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi SIF Transilvania şi-au majorat expunerea la cea mai mare instituţie de credit din România.

SIF Moldova a rămas cu aceeaşi deţinere la 31 martie 2020 la TLV ca cea de la final de 2019, arată calculele realizate de ZF din cele mai recente rapoarte ale SIF-urilor, cele din martie 2020 raportate la cele de la finalul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO