Burse - Fonduri mutuale

Studiu: 70% dintre investitorii de la BVB tranzacţionează cel puţin o dată pe lună, iar 60% investesc într-o companie pe o perioadă de sub un an. 62% dintre ei au investiţii şi în criptomonede, 56% în depozite bancare şi 52% în imobiliare

Studiu: 70% dintre investitorii de la BVB...

Autor: Roxana Rosu

01.04.2022, 00:04 424

Şapte din zece investitori de la Bursa de Valori Bucureşti tranzacţionează cel puţin o dată pe lună, iar 60% investesc într-o companie pentru o perioadă mai scurtă de un an, cele mai multe investiţii fiind realizate în companii de energie/utilităţi (68,9%), IT&C (63,8%) şi domeniul financiar-bancar (58,2%), arată un studiu al Cornerstone Communications, firmă de consultanţă locală specializată în relaţia cu investitorii şi piaţa de capital, şi  MIA Marketing, companie românească de cercetare a pieţei. 

Alte sectoare atractive pentru investiţii la bursă sunt imobiliare (43,5%), telecomunicaţii (37,9%), servicii medicale (34,5%), agricultură (33,9%). La polul opus se situează companii din sectoarele de comerţ (30,5%) si farmaceutice (30,5%), producţie industrială şi construcţii (27,1%) şi transport (20,3%).

„Ultimii doi ani au însemnat o perioadă cu o activitate intensă – un număr record de listări şi o criză de sănătate majoră, fiecare dintre aceşti factori conducând către un aflux de noi investitori. Numărul de investitori de retail din România este încă la un nivel redus comparativ cu alte ţări din regiune, dar, cu toate acestea, baza locală de astfel de investitori este extrem de puternică. Acest lucru a condus la renaşterea Bursei de Valori Bucureşti ca instrument de finanţare pentru companiile antreprenoriale româneşti”, spune Zuzanna Kurek, fondator şi CEO al Cornerstone Communications.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO