Burse - Fonduri mutuale

Un studiu al firmei americane de consultanţă în management Bain & Co: Fondurile de private equity vor investi mai mult în Europa Centrală şi de Est în anii ce vor urma, interesul pentru regiune fiind mai mare decât riscurile economice şi geopolitice

Un studiu al firmei americane de consultanţă în...

Autor: Cristina Roşca

22.11.2022, 16:15 216

♦ În regiunea Europei Centrale şi de Est, care include România şi alte zece ţări, toate membre ale UE, fondurile de private equity au investit doar anul trecut 5,4 mld. euro, parafând 134 de tranzacţii ♦ Piaţa a crescut şi în volum şi în valoare faţă de 2020, dar e departe de maximele din 2006, 2017 şi 2019 ♦ În România, deşi numărul de fonduri active e tot mai mare, ele nu contribuie la totalul pieţei cu mai mult de 20%, pondere atinsă în cei mai buni ani.

Fondurile de private equity vor in­vesti mai mulţi bani în Europa Cen­trală şi de Est, deci inclusiv în România, în anii care vor urma, interesul pen­tru regiune fiind mai mare decât ris­curile economice şi geopolitice, arată un raport al firmei americane de con­sultanţă în management Bain & Co realizat în parteneriat cu Polish Private Equity and Venture Capital Asso­ciation (PSIK) şi cu PFR Ventures.

Motivul principal pentru care interesul pentru regiune e în creştere constă în faptul că economiile din aceasă zonă a Europei vor creşte în continuare mai repede decât cele din Occident, iar investitorii financiari vor vrea să nu piardă acest tren.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO