Burse - Fonduri mutuale

Studiu XTB: Româncele sunt mai atrase de investiţii la bursă decât femeile din Franţa, Spania, Polonia, Italia sau Cehia, cu 17% din totalul investitorilor

Studiu XTB: Româncele sunt mai atrase de investiţii la...

Autor: Roxana Rosu

16.08.2022, 12:21 215

Cel mai mare procent de femei în rândul investitorilor în acţiuni se află în România, unde femeile constituie până la 17% din totalul celor care deţin acţiuni în portofoliu, reiese dintr-un studiu despre profilul investitorului în acţiuni, realizat de XTB, casă de brokeraj pe bursele internaţionale.

Următoarele ţări în clasament sunt Polonia, Portugalia şi Italia cu circa 10% femei din totalul investitorilor. Cel mai mic număr de femei printre deţinătorii de acţiuni se găseşte în Republica Cehă (3%) şi în Slovacia (2%).

Tot în România se regăseşte şi cel mai mare procent de femei care investesc în crypto, respectiv 12% din totalul investitorilor, a reieşit dintr-un alt studiu al XTB din luna martie 2022.

De asemenea, România este şi ţara cu cea mai mare pondere de investitori în acţiuni, comparativ cu alte ţări europene, circa 71% dintre investitorii români optând pentru acţiuni, spre deosebire de 32,6% în Germania, 13,6% în Italia, 25,3% în Franţa, 58,5% în Polonia sau 46,6% în Spania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO