Burse - Fonduri mutuale

Studiu Yale: Companiile care au părăsit Rusia în urma atacurilor lansate asupra Ucrainei, recompensate cu randamente mai bune pe Bursă

Studiu Yale: Companiile care au părăsit Rusia în urma...

Autor: Eduard Ivanovici

06.06.2022, 07:40 247

♦ Pierderile de active şi venituri, depăşite de creşterile înregistrate la nivelul capitalizării.

Cele aproape 1.000 de companii care au ales să părăsească Federaţia Rusă ca urmare a invaziei lansate asupra Ucrainei au beneficiat, în mare parte, de o îmbunătăţire a reputaţiei, cât şi de avantaje financiare, în timp ce firmele care au rămas pe piaţa rusească tind să fie pedepsite de către investitori, con­form unui raport al Şcolii de Management din cadrul Universităţii Yale.

Echipa de cerce­tători a monitorizat circa 1.300 de companii care au afaceri în Rusia şi care au ales să părăsească sau nu respectiva piaţă de la atacurile neprovocate lansate asupra Ucrainei pe 24 februarie.

„Observăm că pieţele de capital răsplătesc companiile care au plecat din Rusia şi le sancţionează pe cele care au optat să rămână, în timp ce performanţa acţiunilor este corelată cu exitul de pe piaţa rusească, fenomenul fiind observat de-a lungul mai multor regiuni, sectoare şi companii, indiferent de mărimea celor din urmă“, se arată în studiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO