Studiul pentru proiectul AGRI este gata. Romgaz şi partenerii decid în ianuarie dacă implementează proiectul de 4,5 mld. euro

5 dec 2014 Autor: Radu Bostan

Studiul de fezabilitate pentru proiectul AGRI, care îşi propune să aducă gaze naturale din Marea Caspică sub formă lichefiată până în Constanţa, a fost finalizat, iar concluziile sunt pozitive. Cele patru state partenere vor decide luna viitoare dacă trec la implementarea proiectului, evaluat la 4,5 miliarde de euro.

Proiectul Azerbaidjan-Georgia-Romania Interconnector (AGRI) a fost lansat în 2010, acţionarii fiind companiile de stat SOCAR (Azerbaidjan), GOGC (Georgia), Romgaz (simbol bursier SNG) şi MVM (Ungaria).

Reprezentanţii partenerilor s-au întâlnit zilele acestea la Bucureşti pentru a lua act de concluziile studiului de fezabilitate, contractat în 2012 către firma britanică de consultanţă Penspen. La întâlnire au fost prezenţi şi oficiali din Ministerul Afacerilor Externe şi Departamentul pentru Energie ale României.

„Ieri (miercuri - n. red.) le-a fost prezentat studiul reprezentanţilor acţionarilor AGRI şi astăzi (ieri - n. red.) are loc o întâlnire de concluzii generale. Undeva la mijlocul acestei luni vor fi prezentate concluziile finale, urmând ca în luna ianuarie să se decidă eventual care sunt paşii următori“, a declarat Dumitru Gheorghe Rotar, director general adjunct în Romgaz, pentru ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.12.2014

 
Cuvinte cheie:
AGRI
, studiu de fezabilitate
, Romgaz
, marea caspică
, gaze naturale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide