Burse - Fonduri mutuale

Subscriere de 75% la Prodplast

06.11.2006, 17:02 22

Actionarii producatorului de mase plastice Prodplast Bucuresti au subscris aproape 75% din actiunile noi emise de societate in cadrul operatiunii de majorare a capitalului, suma obtinuta de companie ridicandu-se la 7,4 milioane de euro.
Actionarii Prodplast au putut subscrie titluri la un pret de 1 leu/actiune, egal cu valoarea nominala a acestora, pentru fiecare titlu detinut la data de inregistrare, ei putand subscrie trei actiuni noi. Compania a derulat majorarea de capital in vederea finantarii unor investitii pentru modernizari, realizarea de produse noi si relocarea partiala a unei platforme industriale. Actiunile care nu au fost subscrise vor fi anulate. Pe Bursa, ultima tranzactie cu actiunile Prodplast s-a derulat la un pret de 2,5 lei/actiune. Principalul actionar al Prodplast este Nord Bucuresti, cu peste 21% din actiuni, aceasta societate devenind in ultimii ani practic un vehicul de investitii. Nord este controlata de societatea de consultanta Central European Financial Services (CEFS), coordonata la nivelul Romaniei de Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO