Burse - Fonduri mutuale

Sumă record virată de milioane de salariaţi români la fondurile de pensii Pilon II în februarie 2023: aproximativ 1,2 mld. lei. Un sfert din aceşti bani ajung la BVB

Sumă record virată de milioane de salariaţi români la...

Autor: Liviu Popescu

28.03.2023, 07:00 643

Viramentele din februarie sunt aferente salariilor pe care salariaţii români le-au încasat în decembrie 2022, deci cu primele şi bonusurile de Sărbători 299 contribuţie medie.

Viitorii pensionari ai României, adică acei salariaţi care contribuie în mod obligatoriu cu 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea privată a economiilor pentru bătrâ­neţe, au virat 1,2 mld. lei (240 mil. euro) către fondurile de pensii pri­vate obligatorii Pilon II în februarie 2023, arată datele agregate de ZF de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Aceasta este o sumă record, în creştere cu 25% faţă de ianuarie, şi determinată de faptul că viramentele sunt aferente salariilor pe care românii participanţi ai Pilonului II le-au încasat în decembrie 2022, lună în care tradiţional câştigul salarial este mai mare decât de obicei pe fondul primelor şi bonusurilor de sărbători acordate de majoratitatea angaja­torilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO