Burse - Fonduri mutuale

Summitul AAF, ediţia a II-a, 2020: Industria fondurilor de investiţii, parte a unui ecosistem financiar care ajută investitorii să-şi plaseze bine capitalurile

Summitul AAF, ediţia a II-a, 2020: Industria fondurilor...

Autor: Tibi Oprea

29.09.2020, 00:02 69

Industria fondurilor de investiţii este un motor economic cu rol vital în dezoltarea economică a României, este „mâna invizibilă” ale cărei decizii finanţează economia şi statul şi este parte a unui ecosistem care ajută investitorii să-şi plaseze bine capitalurile şi să ajute economia să prospere. Promovarea recentă a Bursei de Valori la statutul de piaţă emergentă înseamnă o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor din ultimii 25 de ani şi pune România pe radarul marilor investitori, chiar dacă mai este de lucru. Acestea sunt câteva dintre principalele concluzii ale celei de-a doua ediţii a Summitului Administratorilor de Fonduri din România, organizat de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF) pe 23 şi 24 septembrie 2020.  

Membră a Asociaţiei Europene a Administratorilor de Fonduri (EFAMA), AAF reuneşte 27 de membri care administrează active de 8,8 miliarde de euro, conform datelor centralizate la finalul lunii august şi numără 332.000 de investitori în fonduri deschise de investiţii şi 89.000 de investitori în fonduri închise de investiţii (fonduri de investiţii alternative). „Industria fondurilor de investiţii este un motor economic şi are un rol vital în dezoltarea economică a României. Promovarea recentă la statutul de piaţă emergentă ne pune pe radarul marilor investitori dar mai avem mult de lucru. Trebuie să activăm pârghia productivităţii şi aceasta este ceea ce vă interesează pe dvs. industria de asset management: Investiţii, Investiţii, Investiţii”, a declarat Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

„Summitul Administratorilor de Fonduri este cel mai important eveniment anual al industriei de asset management iar anul acesta, în mod special, alocăm o parte importantă din timp educaţiei financiare. Este bine că observăm cum tot mai mulţi oameni devin preocupaţi de economisire dar considerăm de datoria noastră să vorbim despre economisirea inteligentă”, a declarat Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri în deschiderea celei de-a doua ediţii a evenimentului.

”Ne propunem să explicăm, cu ajutorul profesioniştilor din industrie, care sunt instrumentele cu care operează fondurile de investiţii, diferenţa dintre economisire şi investiţie, diferenţa dintre a pune bani deoparte şi a spori banii pe care îi economiseşti”, a declarat Jan Pricop, director executiv al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri, în prima zi a Summitului.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO