Burse - Fonduri mutuale

Summitul Administratorilor de Fonduri. Unde se duc banii când ies din fondurile mutuale? Szabolcs Ercsey, sales manager CEE, Franklin Templeton Ungaria: Retragerile au loc peste tot în estul Europei, iar banii merg către depozite

Summitul Administratorilor de Fonduri. Unde se duc banii...

Autor: Eduard Ivanovici

05.10.2022, 07:39 370

♦ Alţi investitorii, cu ochii pe industria imobiliară.

În Europa Centrală şi de Est (CEE), banii retraşi din deţinerile prezente pe piaţa de capital tind să meargă către depozitele bancare şi industria imobiliară, spune Szabolcs Ercsey, sales manager CEE, Franklin Templeton Ungaria, prezent la Summitul Administratorilor de Fonduri, ediţia a IV-a.

„Din ce am văzut în alte ţări din estul Europei, retragerile au loc peste tot, iar banii se duc către depozite, care cresc extrem de mult. Există o ţară în regiune cu titluri de stat cu 11% dobândă. Nu ştiu cum ai putea să concurezi cu aşa ceva. Pe de altă parte, oamenii şi-au retras banii din investiţii şi i-au dus către real estate. Nu cred că este o problemă, însă trebuie să îţi diversifici portofoliul, să ai un procent semnificativ în imobiliare, un procent atât în investiţii, cât şi depozite“, consideră reprezentantul Franklin Templeton.

La finele lunii august, industria locală de asset management avea mai puţin cu 2 miliarde de lei sub gestiune faţă de anul trecut, însă numărul de investitori a crescut între timp cu aproximativ 30.000, după un avans de 100.000 în 2021, conform datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO