Burse - Fonduri mutuale

Supereroii din „Avengers: Endgame“ duc acţiunile Disney la maxim istoric: de la începutul anului au plus 29%

Supereroii din „Avengers: Endgame“ duc acţiunile...

Autor: Tibi Oprea

01.05.2019, 00:04 167

Acţiunile Disney se tranzacţionau luni dimineaţă la maximul istoric de 142,35 dolari pe unitate şi au închis şedinţa de tranzacţionare la 139,3 dolari pe acţiune, după ce analiştii de la JPMorgan şi-au dublat viziunea pozitivă asupra companiei citând performanţele pozitive din box-office ale celei mai recente pelicule semnate Marvel, respectiv Avengers: Endgame, potrivit Bloomberg.

„În timp ce core business-ul Disney a fost în mare măsură umbrit de dezvăluirea DisneyĂ, afacerile de bază continuă să performeze foarte bine cu câţiva catalizatori notabili în faţă care cred că pot continua să conducă la performanţe superioare“, spun o echipă de analişti condusă de Alexia Quadrani. „Avengers: Endgame“ a înregistrat încasări de 1,2 miliarde de dolari în weekendul de lansare – cu 350 de milioane de dolari doar în SUA şi Canada – spărgând propriul record de 258 milioane dolari pe care Disney îl deţinea cu „Avengers: Infinity War“.

Însă acesta nu este singurul record determinat de lansarea filmului. În prezent, top 4 lansări din istorie după încasările din primul weekend de lansare sunt acaparate de Disney cu ultimele două filme Avengers şi cu filmele Star Wars „The Last Jedi“ şi „The Force Awakens“, potrivit firmei de cercetare Comscore.

 

Alexia Quadrani prevede că până la finalul anului preţul acţiunilor Disney va creşte până la 150 de dolari, sau plus 5% faţă de 142,35 dolari cu cât se tranzacţionau acestea luni dimineaţă. Chiar şi înainte de evoluţia determinată de lansarea noii pelicule din seria Avengers, acţiunile Disney se tranzacţionau în creştere cu 29% de la începutul anului. Spre comparaţie, indicele S&P 500 înregistrează plus 17% în aceeaşi perioadă.

Acţiunile Disney au atins un maxim istoric şi la începutul lunii aprilie, când compania şi-a făcut cunoscute planurile privind serviciile de streaming Disney Plus, programate pentru lansarea în noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO