Burse - Fonduri mutuale

Surpriză: Elon Musk devine cel mai mare acţionar al Twitter, cu o participaţie de 9%. Acţiunile companiei de social media înregistrează o creştere de 25% în pre-market

Sursa foto: Hepta.ro

Sursa foto: Hepta.ro

Autor: Eduard Ivanovici

04.04.2022, 13:52 441

Elon Musk, CEO-ul Tesla şi cel mai bogat om din lume, a achiziţionat o parte semnificativă din compania de socializare Twitter, reiese dintr-un raport publicat la Securities and Exchange Commission (SEC – autoritatea de reglementare a burselor americane), conform CNBC.

Miliardarul deţine circa 73,5 milioane de acţiuni la Twitter, adică echivalentul a 9,2% din gigantul american. Raportată la preţul de închidere al şedinţei de tranzacţionare de vineri, participaţia valorează 2,89 miliarde de dolari.

Astăzi, cu aproximativ două ore şi jumătate înainte de startul sesiunii de pe Wall Street, acţiunile Twitter se apreciau cu 25,3%, preţul per unitate ajungând la 49,3 dolari la 13:50, ora României.

Musk utilizează frecvent reţeaua de social media, unde are peste 80 de milioane de urmăritori. Totuşi, unele dintre tweet-urile lui au generat serii întregi de controverse de-a lungul anilor.

De exemplu, în august 2018, Musk scria pe Twitter că a „asigurat fondurile” pentru a transforma Tesla în companie privată, la 420 de dolari per acţiune. Următoarele 12 luni au reprezentat un adevărat roller-coaster pentru Musk şi acţiunile Tesla. În acel interval de timp, compania a doborând noi recorduri de performanţă, însă a fost nevoită să se confrunte cu litigii, anchete guvernamentale şi concedieri.

Ulterior, Musk a ajuns la o înţelegere cu SEC, renunţând astfel la rolul de preşedinte în cadrul Tesla.

Fără creşterea din premarket de astăzi, capitalizarea Twitter atinge 31,5 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO