Burse - Fonduri mutuale

Surpriză: Florin Cîţu, ministrul finanţelor, vrea să listeze 20% din CEC Bank, adică un pachet de 700 mil. lei, prin majorare de capital

Surpriză: Florin Cîţu, ministrul finanţelor, vrea să...

Autor: Roxana Rosu

29.11.2019, 00:07 947

Ministrul de finanţe Florin Cîţu spune că intenţio­nea­ză să listeze la Bucureşti minimum 20% din CEC Bank, instituţie de credit în clasamentul celor mai mari bănci din România, ca parte a programului de guvenare al PNL care promite printre altele şi intrarea la tranzac­ţio­nare a Hidroelectrica şi Aeroporturi Bucureşti.

„Am mai vorbit de listarea Hidroelectrica. Este în programul de guvernare al PNL. Eu am plusat cu listarea CEC şi mă ţin de ea. Vrem să listăm minimum 20%. Listarea în­seamnă transparentizare, guvernanţă corpora­tivă. Vrem să avem o bancă adevărată de stat, să fie majoritară a statului, dar să se bată cu adevărat cu celelalte bănci, nu să fie tot timpul la mâna statului“, spune Florin Cîţu într-o emisiune televizată a B1.

CEC Bank, instituţie de credit controlată de statul român prin intermediul Ministerului de Finanţe, este eva­luată de ZF în anuarul 100 cele mai valoroase companii din România - 2019 la circa 3,5 miliarde de lei (744 mil. euro), ceea ce înseamnă că un pachet de minimum 20%, aşa cum promite Cîţu că va aduce pe bursă, înseamnă circa 700 mil. lei. Spre comparaţie, în ediţia precedentă, CEC Bank era evaluată la 2,6 mld. lei, ascensiunea fiind determinată de rezultatele pozitive ale băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO