Burse - Fonduri mutuale

Surpriză pe BVB în prima şedinţă după adoptarea OUG pe noile măsuri fiscale şi a taxei pe lăcomie: Băncile cresc puternic, iar indicele BET revine pe verde

Surpriză pe BVB în prima şedinţă după adoptarea OUG...

Autor: Ştefan Stan

24.12.2018, 10:50 9592

Bursa de la Bucureşti a deschis pe creştere luni dimineaţa, în prima şedinţă de tranzacţionare de la adoptarea ordonanţei de urgenţă privind ”taxa pe lăcomie” şi celelalte măsuri fiscale care afectează industria telecom, energetică şi de parirui. Indicele BET a urcat cu 1,38%, în timp ce indicii BET-Fi şi BET-NG au rămas pe scădere, cu 0,51%, respectiv 0,55%.

Acţiunile Băncii Transilvania au crescut cu 5,56%, după dezastrul de săptămâna trecută, în timp ce acţiunile BRD au urcat cu 4,02%. BT şi BRD SocGen au fost printre cele mai afectate acţiuni din indicele BET de furtuna provocată de măsurile fiscale anunţate de guvern.

Pe de altă parte, companiile din energie continuă să scadă puteric. Transelectrica a înregistrat un minus de 8,02%, în timp ce Nucleaerelectrica, Romgaz şi Electrica au deschis tot pe minus, cu 1,32%, respectiv 1,96% şi 1,06%. OMV Petrom, o altă companie afectată de valul de scăderi de săptămâna trecută, şi-a revenit pe bursă şi a urcat cu 3,57%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO