Burse - Fonduri mutuale

Surprize pentru unii dintre cei mai mari oameni ai economiei: Bezos, Musk, Zuckerberg şi Gates au pierdut în total 25 de miliarde de dolari după căderile bursiere de joi

Surprize pentru unii dintre cei mai mari oameni ai...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

04.09.2020, 16:34 7764

Cei mai bogaţi lideri de companii de tehnologie din Statele Unite au pierdut în total 25 de miliarde de dolari după căderile bursiere de joi, potrivit datelor compilate de CNBC.

Sectorul tehnologic din S&P 500 a închis joi cu un minus de 5,8%, ducând pieţele în roşu. Scăderile au eliminat miliarde din averile unora dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

Astfel, acţiunile Amazon s-au închis în scădere cu 4,63%, eliminând 9 miliarde de dolari din averea CEO-ului Jeff Bezos.

Şeful Tesla, Elon Musk, a pierdut şi el 9 miliarde de dolari, după ce acţiunile companiei au scăzut cu 9,02%.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a văzut acţiunile scăzînd cu 3,76%, iar 4 miliarde de dolari au dispărut din averea sa.

Şi avuţia fostului CEO al Microsoft, Bill Gates, a scăzut cu 3 miliarde de dolari, după un declin al acţiunilor de 6,19%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO