Burse - Fonduri mutuale

Tabloul indicilor bursieri. la opt luni: BET-TR, plus 8,9%. Indicele companiilor energetice, minus 3,6%

Tabloul indicilor bursieri. la opt luni: BET-TR, plus...

Autor: Liviu Popescu

06.09.2016, 00:07 486

Indicele BET Total Return (BET-TR), care reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni şi dividendele plătite, a crescut de la începutul anului cu 8,9%, la 8.690 de puncte, cel mai ridicat ritm de creştere din cadrul indicilor bursieri locali.

La polul opus, indicele companiilor din energie s-a depreciat în opt luni cu 3,6%, la 584 de puncte, tras în jos de scăderea cotaţiei Romgaz şi a OMV Petrom, emitenţi care cumulează jumătate din compoziţia indicelui.

„Fără a lua în calcul excepţiile, cred că dacă reuşim să ne păstrăm echilibrul, mişcările în zigzag ale pieţei ne pot ajuta să depăşim randamentele înregistrate de indici. Renunţând la tentanta iluzie că vom reuşi să atingem maximele la vânzare şi minimele la cumpărare, volatilitatea trebuie privită ca pe un atu“, consideră Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

În luna august, indicele BET-TR a crescut cu 4,65%, fiind urmat de BET cu o creştere lunară de 4,62%.

BET-NG a urcat în august cu 3,3%. Rulajul cu acţiuni a fost luna trecută de 447 mil. lei, în creştere cu peste 10% faţă de iulie.

În primele opt luni ale anului, valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni a fost de 5,1 mld. lei, în scădere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO