Burse - Fonduri mutuale

Taher a semnat cu francezii vânzarea a 12 hectare la Electroputere

Taher a semnat cu francezii vânzarea a 12 hectare la Electroputere

Autor: Andrei Chirileasa

14.12.2010, 23:49 50

Producătorul de locomotive Electroputere Craiova (EPT),controlat de grupul saudit Al Arrab şi condus de omul de afaceriFathi Taher, a finalizat luni tranzacţia prin care a vândut 12hectare de teren de pe platforma uzinei, potrivit unui anunţtransmis Bursei de Valori Bucureşti.

Cumpărătorii sunt familia oamenilor de afaceri francezi Mulliez,care controlează reţelele de magazine Auchan, Decathlon şi LeroyMerlin, şi doi oameni de afaceri belgieni, manageri ai grupuluiBelRom, iar valoarea tranzacţiei este de circa 30 mil. euro.Terenul va fi utilizat pentru construcţia unui centru comercial,care va cuprinde un hipermarket Auchan, magazine Decathlon, LeroyMerlin, Kiabi, dar şi o galerie comercială care va fi închiriată deBelRom către circa 100 de chiriaşi.

Tranzacţia a fost aprobată în cadrul Adunării Generale aAcţionarilor Electroputere la mijlocul lunii octombrie.Reprezentanţii Electroputere au declarat atunci că terenul a fostvândut în vederea achitării datoriilor fiscale istorice alecompaniei şi pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare. Ei au maiprecizat că activitatea companiei nu va fi afectată, în condiţiileîn care suprafaţa totală a platformei este de 62 de hectare.

Electroputere avea la finele lunii septembrie datorii totale de422 mil. lei (aproape 100 mil. euro), dintre care circa 145 mil.lei (34 mil. euro) reprezintă obligaţii restante şi impoziteneplătite la termen la bugetul de stat, potrivit situaţiilorfinanciare trimestriale. Compania a avut în primele nouă luniafaceri de 136 mil. lei (32 mil. euro), în scădere cu 27% faţă deperioada similară a lui 2009, şi pierderi de 37,6 mil. lei (8,86mil. euro), în creştere cu 50%.

Compania are în prezent o capitalizare de 25,86 mil. lei (6 mil.euro).

AFACERI DE LA ZERO