Burse - Fonduri mutuale

Taţii lor, comunişti de frunte, fiii, capitalişti de frunte: fiul lui Viorel Hrebenciuc şi fiul lui Dan Drăgoi, confirmaţi în boardul Biofarm

Taţii lor, comunişti de frunte, fiii, capitalişti de...

Autor: Tibi Oprea

05.11.2021, 00:00 725

Acţiunile producătorului român de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) se apreciau cu 5,8% joi la ora 16.00, pe fondul unor tranzacţii de 635.500 de lei, înregistrând în timpul şedinţei o creştere cu până la 15%, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Compania cu 745 mil. lei capitalizare a organizat joi Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), în cadrul căreia a fost votată noua componenţă a Consiliului de Administraţie ca urmare a expirării mandatului actualului Consiliu la data de 7 noiembrie 2021. Astfel, cu începere a mandatului din data de 8 noiembrie 2021, cei cinci membri CA sunt Andrei Hrebenciuc (fiul lui Viorel Hrebenciuc), Bogdan Alexandru Drăgoi (fiul lui Dan Drăgoi), Nicuşor Marian Buică, Cătălin Constantin Vicol şi Rachid el Lakis. Viorel Hrebenciuc şi Dan Drăgoi au fost figuri-cheie ale statului în regimul comunist înainte de 1989.

Potrivit profilului de LinkedIn, Andrei Hrebenciuc a făcut parte din boardul SIF Moldova în mai 2013-noiembrie 2014. În noiembrie 2013 a intrat în boardul Biofarm, iar în noiembrie 2018 a fost numit Preşedinte al Consiliului de Administraţie al producătorului de medicamente. Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, unul dintre cei mai influenţi lideri politici din România din ultimii 25 de ani, a fost condamnat în luna iulie 2021 la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva, alături de tatăl său care a primit aceeaşi pedeapsă, dar cu executare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO