Burse - Fonduri mutuale

Teilor Holding, care controlează lanţul de magazine de bijuterii Teilor, atrage 45 mil. lei de la investitorii pe bursă în cel mai mare plasament privat pentru obligaţiuni corporative din piaţa AeRO

Teilor Holding, care controlează lanţul de magazine de...

Autor: Cristina Bellu

07.12.2021, 10:23 591

TEILOR Holding, un grup de companii care include lanţul de magazine de bijuterii de lux, TEILOR, Teilor Invest Exchange şi compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN, anunţă închiderea primei emisiuni de obligaţiuni corporative şi atragerea a 45 de milioane de lei de la investitorii BVB.

Capitalul atras va fi împărţit şi utilizat pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri. Astfel, aproximativ 45% din finanţarea atrasă de TEILOR Holding va fi direcţionată către TEILOR şi va fi utilizată pentru extinderea reţelei de magazine de bijuterii în România şi Europa, precum şi pentru investiţii în platforma de eCommerce.

În paralel, aproximativ 33% din capital va fi direcţionat către Invest Intermed GF IFN, iar fondurile vor fi utilizate pentru deschiderea de agenţii noi şi capitalul de lucru necesar acestora, precum şi investiţii care vor accelera creşterea cotei de piaţă a companiei în România. Restul sumei, respectiv 22%, va fi direcţionată către Teilor Invest Exchange. Această infuzie de capital va fi utilizată în principal pentru finanţarea dezvoltării reţelei de agenţii în România şi capitalului de lucru necesar acestora.

„Scopul nostru este să devenim una dintre cele mai mari poveşti de export de succes din România şi abia aşteptăm să atingem acest obiectiv alături de investitorii noştri,” spune Florin Enache, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi fondator al TEILOR Holding.

Cele două plasamente private, unul în euro şi altul în lei, au avut loc în perioada 18 – 26 noiembrie 2021 şi au fost intermediate de BT Capital Partners şi sprijinite de Cornerstone Communications în calitate de Consultant Autorizat al TEILOR Holding.

Obligaţiunile corporative emise în lei au o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune, maturitate la cinci ani şi o rată a dobânzii fixe de 8,25%, cu plata a cuponului semestrială, iar obligaţiunile corporative denominate în euro au o valoare nominală de 100 de euro pe obligaţiune, scadenţă la cinci ani şi o dobândă fixă de 5,75%, plătibilă semestrial.

Compania estimează că cele 140.035 de obligaţiuni corporative denominate în lei, în valoare totală de peste 14 milioane de lei, vor fi tranzacţionabile pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti înainte de finalul anului sub simbolul TEI26, iar cele 62.700 de obligaţiuni corporative denominate în euro în valoare totală de 6,27 milioane de euro vor fi tranzacţionabile pe piaţa AeRO sub simbolul TEI26E.

Ambele emisiuni au fost emise la 3 decembrie 2021 şi au data de scadenţă 3 decembrie 2026.

„Suntem încrezători că, odată cu capitalul atras de la investitori, planurile de dezvoltare ale TEILOR vor fi accelerate şi vor susţine extinderea în Europa a acestui brand românesc,” spune Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Băncii Transilvania, care a intermediat plasamentele private ale TEILOR Holding.

Obligaţiunile corporative ale TEILOR Holding reprezintă cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative din istoria pieţei AeRO, precum şi prima emisiune a unei companii antreprenoriale care a avut componentă de subscriere atât în euro cât şi în lei, oferind investitorilor posibilitatea de a selecta o monedă preferată. Un total de 139 investitori, atât profesionişti, cât şi calificaţi, au participat la plasamentele private ale TEILOR Holding.

„Cu suma atrasă de la investitori, suntem un grup extrem de bine capitalizat, pregătiţi să accelerăm planurile de dezvoltare pentru TEILOR în afara României şi la nivel local pentru Teilor Invest Exchange şi Invest Intermed GF IFN. Având în vedere că ne propunem o cifră de afaceri estimată la 1 miliard de lei la sfârşitul anului 2026, nu excludem operaţiuni ulterioare pe bursa locală”,completează Mircea Varga, Membru în Consiliul de Administraţie al TEILOR Holding.

În procesul de atragere de capital, TEILOR Holding a fost asistată de firma de avocatură Filip & Company pentru aspectele juridice, în timp ce PwC România a furnizat servicii de audit.

„TEILOR are toate ingredientele pentru a deveni cea mai mare poveste de succes la nivel internaţional din România şi suntem mândri că acest lucru va fi realizat cu sprijinul investitorilor Bursei de Valori Bucureşti”, adaugă Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications, Consultant Autorizat al TEILOR Holding.

TEILOR Holding este o entitate înfiinţată în 2021, care reuneşte sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin şi Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei şi este asociat unic al TEILOR SRL, lanţ de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria, Teilor Invest Exchange SRL, o reţea de exchange offices, şi Invest Intermed GF IFN SRL, o instituţie financiară ne-bancară care desfăşoară o activitate de intermediere financiară în sistem de împrumut pe termen scurt cu gaj, ultimele operând împreună sub marca MoneyGold.

TEILOR Holding este controlat de Florin Enache (93,1%) şi Geanina Enache (6,9%). La 30 iunie 2021, companiile care fac parte din TEILOR Holding aveau 497 de angajaţi în Romania şi în străinătate.

În 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei, EBITDA de 41,1 milioane de lei şi un profit net de 30,6 milioane de lei.

Între 2018 şi 2020, cifra de afaceri combinată a crescut cu 35,5%, ca urmare a strategiei de extindere şi dezvoltare implementată la nivelul tuturor celor trei companii.

În ciuda pandemiei de COVID-19 şi a impactului acesteia asupra operaţiunilor magazinelor şi agenţiilor fizice, compania a reuşit să crească cifra de afaceri faţă de 2019 cu 3% şi şi-a majorat marja de profit net cu două puncte procentuale.

În primele şase luni ale anului 2021, companiile din TEILOR Holding au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 121,4 milioane lei, în creştere cu 84% faţă de primul semestru din 2020. În prima jumătate a anului 2021, EBITDA a atins 21,4 milioane lei în timp ce profitul net a fost de 13,8 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO