Burse - Fonduri mutuale

Temerile legate de al doilea val de COVID-19 lovesc pieţele: Bursele europene au intrat într-o scădere accentuată

Temerile legate de al doilea val de COVID-19 lovesc...

Autor: Dorin Oancea

24.06.2020, 15:00 1110

Bursele europene au scăzut miercuri de la maximul a două săptămâni, investitorii devenind prudenţi, în urma creşterii numărului de cazuri de coronavirus la nivel global şi temerilor legate de un al doilea val al pandemiei.

Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 1,5%, antrenat de sectoarele sensibile din punct de vedere economic, cum ar fi călătoriile şi timpul liber, producătorii auto şi băncile.

Multe state americane au raportat creşteri record ale infecţiilor cu COVID-19, pe fondul eliminării restricţiilor, în timp ce mass-media raportează că ţările din Uniunea Europeană se pregătesc să restricţioneze accesul americanilor.

Investitorii au avut un impuls marţi, după ce datele au arătat îmbunătăţirea afacerilor în Franţa şi Germania, precum şi pe fonssul asigurărilor oferite de Casa Albă cu privire la acordul comercial dintre SUA şi China.

Miercuri indicele DAX din Germania a scăzut cu 1,9%, în ciuda sondajului institutului Ifo, care a arătat cea mai puternică creştere înregistrată vreodată a moralului de afaceri din ţară, în iunie.

Indicele britanic FTSE 100 avea, la ora transmiterii ştirii un minus de 2,11%, AEX din Amsterdan scădea cu 1,54%, Cac 40 din Paris cu 1,57% iar indicele spaniol IBEX avea o scădere de 1,46%.

La Bucureşti la ora 15.00 indicele BET era în roşu, dar cu un minus de numai 0,03%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO