Burse - Fonduri mutuale

Templeton va lua mai mulţi bani pentru administrarea FP, dar fără să-şi asume obiectivele

Templeton va lua mai mulţi bani pentru administrarea FP,...

Autor: Roxana Pricop

21.03.2014, 00:08 300
Comisionul de administrare ar urma să fie cu 25% mai mare, iar în plus Templeton va mai încasa şi o cotă de 2% din sumele distribuite către acţionari.
 
Franklin Templeton va avea în noul contract de administrare un comision mai mare pentru a administra încă doi ani activele de 3,2 mld. euro ale Fondului Proprietatea (FP), la care se vor adăuga alte comisioane din distribuţiile de cash pe care le va face fondul. În schimb, Templeton spune că „nu garantează, nu se angajează şi nici nu declară“ că va îndeplini obiectivele de performanţă cerute de Elliott şi votate de acţionari în AGA din noiembrie 2013.
 
 
Acţionarii Fondului Proprietatea sunt chemaţi pe 28 aprilie la AGA pentru a aproba „de facto“ un nou mandat de doi ani pentru Franklin Templeton începând din septembrie 2014, când expiră actualul contract. În noiembrie anul trecut, acţionarii au au aprobat de principiu prelungirea mandatului, dar cu obiective dure de performanţă cerute de fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar al FP, cu circa 15% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO