Burse - Fonduri mutuale

Tendinţele pieţelor se schimbă spre finalul anului. Investitorii încep să se îndrăgostească de cele mai subevaluate acţiuni europene şi se îndepărtează de pariurile clasice

Tendinţele pieţelor se schimbă spre finalul anului....

Autor: Alex Ciutacu

11.09.2018, 19:12 1269

Perspectivele investitorilor asupra pieţei din Europa se schimbă spre finalul anului, iar cele mai iubite acţiuni de pe bursele bătrânului continent pierd teren în faţa indicilor subevaluaţi, potrivit Bloomberg.

Sentimentul investitorilor faţă de sectorul bancar, spre exemplu, devine unul pozitiv, în timp ce segmentul petrolier ar putea deveni neatractiv şi este spre dispus spre declin, după câteva luni în care a depăşit performanţa indicelui regional.

Graficul Rotaţiilor Relative, semnificativ pentru apetitul investitorilor faţă de pieţe, arată că indicele băncilor (SX7P) trece în rândul sectoarelor din ce în ce mai apreciate, în timp ce indicele energiei (SXEP) se tranzacţionează din ce în ce mai slab.

Indicele băncilor se situează la minimul ultimilor doi ani, tranzacţionându-se marţi la ora 16.20 la 153,5 euro per acţiune, însă exact acest minim ar putea fi motivul pentru care sectorul va primi un avânt din partea investitorilor, în condiţiile în care jucători mari din piaţă precum Franklin Templeton susţin că ei consideră acest moment o „oportunitate”.

În contrast, indicele energiei a scăzut cu 8% de la maximul ultimilor patru ani atins în luna mai, cursa fiind întreruptă de îngrijorările apărute la nivel global cu privire la viitorul sectorului petrolier după ce marii jucători ai industriei au ratat estimările analiştilor pentru al doilea trimestru. Indicele SXEP se tranzacţionează la 336,6 euro per acţiune.

„Perspectivele băncilor se îmbunătăţesc datorită raportărilor trimestriale favorabile, combinate cu apetitul investitorilor pentru sectoarele subperformante”, spune Marcus Morris-Eyton, manager în cadrul Allianz Global Investors.

Printre sectoarele care devin favorite în ochii investitorilor se numără şi cel al producătorilor auto, în timp ce sectorul de retail şi cel hi-tech pierd teren.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO