Burse - Fonduri mutuale

Tensiuni pe bursele mondiale pe fondul războiului comercial SUA - China. Care vor fi efectele la Bucureşti? „Faptul că piaţa de capital românească este încă piaţă de frontieră face ca aceasta să nu fie atât de bine corelată cu pieţele externe.“

Mihai Chişu, broker: Cred că pieţele vor începe să îşi revină în scurt timp. Vor urma rapoartele financiare semestriale, iar aşteptările din partea pieţei sunt optimiste.

Mihai Chişu, broker: Cred că pieţele vor începe să îşi revină în scurt timp. Vor urma rapoartele financiare semestriale, iar aşteptările din partea pieţei sunt optimiste.

Autor: Tibi Oprea

07.08.2019, 08:33 670

Bursele mondiale au reacţionat negativ la aflarea veştii cu privire la planurile preşedintelui american Donald Trump de a impune tarife de 10% pe bunuri chinezeşti de consum de 300 miliarde dolari, de la 1 septembrie, astfel că principalii indici externi au înregistrat scăderi majore în şedinţa de tranzacţionare de luni, trend care a fost urmat şi de Bursa de Valori Bucureşti după ce investitorii au început să îşi vândă poziţiile.

Analiştii spun că efectul pe care îl pot avea scăderile de pe bursele externe în România este unul indirect, atât prin fluxurile de bani, cât şi prin prisma conjuncturii emoţionale, şi că reacţia investitorilor de la Bucureşti ar trebui să rămână neafectată.

„Războiul economic are loc între două ţări cu relaţii independente în anumite domenii. Pe noi ne poate afecta în mod indirect, prin fluxurile de bani şi prin conjunctura emoţională, şi s-a întâmplat deja acest lucru într-o proporţie foarte redusă, însă nu există un efect economic atât de vizibil în economia românească. Este normal că dacă companiile locale sunt bune, bursa poate să nu fie la fel de afectată. Cred că este un episod în care nu suntem implicaţi direct, iar reacţia pieţei ar trebui să fie neafectată“, afirmă Mihai Chişu, unul dintre cei mai vechi brokeri de pe piaţa de capital locală, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO