Burse - Fonduri mutuale

Teodor Chirică preia conducerea Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, companie de stat cu 5,1 mld. lei capitalizare, după ce Robert Tudorache a anunţat că renunţă la mandat. Paul Ichim, fost vicepreşedinte la Eximbank, confirmat pentru funcţia de director financiar

Teodor Chirică preia conducerea Consiliului de...

Autor: Cristina Bellu

24.07.2020, 09:44 425

Consiliul de administraţie al Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a decis numirea lui  Teodor Chirică în funcţia de preşedinte al boardului, în contextul în care Robert Tudorache a anunţat că urmează să renunţe la mandatul de membru în CA al SNN începând cu data de 24 august 2020.

Robert Tudorache a preluat preşedinţia companiei în luna octombrie 2018, pe un mandat de patru ani, respectiv până pe 28 septembrie 2022

“Teodor Chirică urmează să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie pe perioada aferentă mandatului”, transmit reprezentanţii SNN într-un anunţ pe Bursă.

Compania a decis totodată numirea lui Paul Ichim, care în perioada 2009-2019 a ocupat poziţia de vicepreşedinte executiv al Eximbank, în funcţia de director financiar, pentru un mandat de patru ani.

“Numirea are loc in baza raportului final al procedurii de selectie organizate de Comitetul de Nominalizare si Remunerare din cadrul Consiliului de Administratie in colaborare cu expertul independent in resurse umane. Paul Ichim a ocupat functia de director financiar, cu provizorat, de la data de 31 martie.2020”, mai spun reprezentanţii Nuclearelectrica.

Valoarea de piaţă a Nuclearelectrica (SNN) este de 5,12 mld. lei, după ce de la începutul acestui an acţiunile SNN au crescut cu 19,2%, pe fondul unor tranzacţii de aproximativ 246 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO