Burse - Fonduri mutuale

Teraplast a ratat ajutorul de stat pentru o investiţie de 8 mil. lei

Teraplast a ratat ajutorul de stat pentru o investiţie...

Autor: Cristina Roşca

26.05.2015, 00:04 414
Cererea de ajutor de stat depusă de producătorul de profile din PVC Teraplast Bistriţa (simbol bursier TRP) a fost respinsă. Compania dorea ca statul să sprijine cu 442.000 de lei un proiect de dezvoltare a capacităţii de producţie cu o valoare totală de 8,6 milioane de lei.

Potrivit proiectului depus de companie pentru obţinerea de ajutor de stat, Teraplast Bistriţa promitea crearea a 15 locuri de muncă. Încă de acum câteva săptămâni însă reprezentanţii producă­torului de profiluri din PVC afirmau că sunt pesimişti cu privire la şansele de a fi eligibili.

„Finanţarea solicitată este corelată cu proiectul de investiţii depus în 2014 de Teraplast în cadrul POS CCE. Proiectul are o valoare totală de 8,6 milioane de lei (1,9 milioane de euro) şi prin el se intenţiona finanţarea dezvoltării capacităţilor de producţie. În prezent, Teraplast este pe lista de rezervă pentru acest proiect şi suntem pesimişti cu privire la şansele de a fi eligibili“, spuneau reprezentanţii Teraplast.

Producătorul deţine în România opt unitati de producţie cu o suprafata totala de 200.000 mp în Bistriţa unde realizează ţevi şi fitinguri din polipropilenă, ţevi din PVC, profiluri şi granule plastifiate din PBC, geam şi tâm­plărie termoizolantă din PVC, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Teraplast este unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România şi şi-a bugetat pentru acest an creşterea cu peste 20% a cifrei de afaceri, la 284 milioane de lei, şi un plus de 85% la profitul brut, către nivelul de 21 milioane de lei.

În timp ce cererea Teraplast pentru ajutor de stat a fost respinsă, un alt jucător listat la bursă, producătorul de cămăşi Braiconf Brăila (BRCR), a primit un sprijin de 1 milion de lei şi va crea 48 de locuri de muncă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO