Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast Bistriţa în T3/2021: profit de 15 mil. lei şi venituri de 178 mil. lei. Ce zic brokerii despre scăderea de ieri a acţiunilor cu 8%

Ioana Birta, director financiar, TeraPlast: Suntem în etapele finale de punere în funcţiune a fabricii de ambalaje biodegradabile. Devine operaţională în următoarele săptămâni.

Autor: Liviu Popescu

27.10.2021, 07:19 3404

♦ La nouă luni din 2021, compania a raportat un profit net de 43 mil. lei şi venituri de 451 mil. lei ♦ Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri acţiunile TRP scădeau chiar şi cu până la 8%.

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP), companie antrepre­norială care are cele mai perfor­mante acţiuni de la începutul acestui an din rândul societăţilor din BET, a înregistrat în T3/2021 vânzări de 178 mil. lei, în creştere cu 55% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe de altă parte, profitul net din activităţi continue a urcat cu 6% la 14,6 mil. lei.

Evoluţia vânzărilor în lunile iulie, august şi septembrie, a fost susţinută de segmentul de instalaţii şi reciclare, fiind de altfel cel mai mare contribuitor la cifra de afaceri, care a urcat cu aproape 41%. Analiştii de la BT Capital Partners notează că o altă creştere semnificativă a fost înregistrată de seg­men­tul de granule, respectiv 2,4 ori. Noul seg­ment de ambalaje flexibile a adăugat 4,6 mil. lei la veniturile companiei.

„EBITDA a înregistrat o creştere de 8,9% an/an atingând valoarea de 21,8 milioane de lei, cu o marjă de 12,2%, mai redusă cu 5,2 puncte procentuală faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorată în principal creşterii de cost cu materii prime (+2,3x an/an, +15,8% trim/trim). În ceea ce priveşte profitul net din activităţi continue, acesta a atins valoarea de 14,6 mi­lioane lei (+6% an/an)“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO