Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast Bistriţa urcă cu peste 13% în trei şedinţe, la maximul istoric de 0,5 lei pe acţiune. Capitalizare de 864,6 mil. lei

TeraPlast Bistriţa urcă cu peste 13% în trei...

Autor: Tibi Oprea

04.02.2021, 18:02 824

Acţiunile TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), producător de materiale de construcţii controlat de omul de afaceri Dorel Goia, se apreciau joi după amiază (17.50) la bursa de la Bucureşti cu 5,5%, atingând un maxim istoric de 0,5 lei pe unitate, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Până la ora redactării acestei ştiri, TeraPlast era cea mai tranzacţionată acţiune de la bursă, cu un rulaj de 3,4 milioane de lei. Cu avansul de joi, acţiunile TRP înregistrează un plus de 13,3%, arată calculele ZF.

În ultimul an, acţiunile TeraPlast înregistrează o creştere de peste 120%, respectiv mai mult decât o dublare, pe fondul unor tranzacţii 221 de milioane de lei, potrivit datelor de la bursă.

Compania este deţinută în proporţie de 46,8% de către omul de afaceri Dorel Goia, în timp de Fondul de Pnesii Administrat Privat NN Pensii are o participaţie de 12,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO