Burse - Fonduri mutuale

Teraplast Bistriţa vrea să acorde investitorilor câte o acţiune gratuită la patru deţinute prin majorarea capitalului social cu 27 mil. lei

Teraplast Bistriţa vrea să acorde investitorilor câte...

Autor: Liviu Popescu

25.03.2019, 00:04 345

Din profitul de 30 mil. lei înregistrat în 2018, Teraplast propune acţionarilor ca 89% să meargă spre majorare de capital.

Procesatorul de PVC Teraplast Bistriţa (TRP), con­trolat de omul de afaceri Dorel Goia, intenţionează să acorde investitorilor câte o acţiune gratuită la patru acţiuni deţinute şi con­voacă astfel acţionarii pentru şedinţa din 25 aprilie 2019 pentru a supune la vot majorarea capitalului social.

„Majorarea capitalului social se va realiza prin încor­po­rarea rezervelor în sumă de 26.756.123,4 lei, constituite din profitul net al anului 2018 şi emisiunea a 267.561.234 acţiuni noi, cu valoarea nominală de 0,10 lei/acţiune. Acţiunile nou emise nu vor modifica procentele de deţinere ale acţionarilor şi se vor distribui gratuit tuturor acţionarilor societăţii înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de înregistrare ce va fi sta­bilită prin prezenta decizie. Majorarea de capital se va realiza pentru susţinerea activităţii curente a societăţii“, se arată în convocatorul companiei cu 259 mil. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO