Burse - Fonduri mutuale

Teraplast: Depindem de repornirea investiţiilor publice

Teraplast: Depindem de repornirea investiţiilor publice

Autor: Andrei Cîrchelan

18.08.2014, 00:04 273
Teraplast (TRP), producător de sisteme în domeniul instalaţiilor şi construcţiilor, controlat de omul de afaceri Dorel Goia, a înregistrat un profit de 1,5 milioane de lei (0,34 mil. euro) în primele şase luni ale anului,  de aproape trei ori mai mare decât re­zul­tatul din aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Rezultatele com­­paniei vin pe un fundal în care afa­cerile sunt în uşoară scădere, la 103,15 mil. lei (23,4 mil. euro), iar în primul trimestru rezultatul net a fost o pierdere de 1,2 mil. lei.
 
„Evoluţia viitoare depinde în prin­ci­pal de repornirea investiţiilor publice şi private, un motor esenţial în dezvoltarea mediului de business. Investitorii privaţi urmăresc însă ca sectorul public să dea tonul şi de-abia ulterior pornesc motoa­rele investiţionale”, a spus Traian Si­mion, director general al companiei, într-un comunicat de presă ataşat rezultatelor semestriale.
 
Evoluţia cifrei de afaceri în primul semestru a fost influenţată mai ales de scăderile pieţelor în care activează compania, în timp ce vremea capri­cioasă din prima parte a anului a în­târ­ziat de­ma­rarea lucră­ri­lor de construcţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO