Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast deschide un depozit în Ungaria, principala piaţă de export a grupului. “Centrul ne va permite să administrăm mai eficient cererea din această piaţă”

TeraPlast deschide un depozit în Ungaria, principala...

Autor: Cristina Bellu

05.09.2022, 10:47 275

Consiliul de Administraţie al producătorului de materiale de construcţii TeraPlast, listat la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP, anunţă că a aprobat constituirea de către companie, în calitate de asociat unic, a unei Societăţi cu Răspundere Limitată în Ungaria, în localitatea in Berettyóújfalu, judetul Hajdú-Bihar, cu un capital social total de 3.000.000 HUF.(35.980 lei).

„Exporturile au continuat sa crească în cadrul afacerilor Grupului, atât ca valoare, cât şi ca pondere, iar după primele opt luni ale anului au atins nivelul de 18 milioane de lei, comparativ cu 7 milioane de lei în acelaşi interval din anul precedent. Susţinem această activitate externă prin deschiderea unui depozit în Ungaria, un centru care ne va permite să administrăm mai bine şi să răspundem eficient cererii de pe această piaţă dinamică”,  spune László Vajda, Director Dezvoltare.

Potrivit acestuia, Ungaria a devenit principala piaţă de export a Grupului, depăşind Germania.

Teraplast a mai deţinut un depozit în Ungaria, specializat în distribuţia de profile de tâmplărie.
Facilitatea a făcut parte din tranzacţia de vânzare a liniei de business Profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group în 2021.

TeraPlast are o valoare de piaţă de 1,22 miliarde de lei, conform datelor BVB. După o creştere de 181% în 2021, acţiunile TRP au scăzut cu 43% anul acesta, pe tranzacţii de 188 de milioane de lei.

Din acţionariatul companiei fac parte antreprenorul Dorel Goia (46,8%) şi Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii (12%), restul revenind altor acţionari.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO