Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast investeşte 10 mil. euro într-o unitate pentru fabricarea produselor destinate reţelelor de apă, irigaţii şi gaz. “Vom crea noi locuri de muncă şi vom răspunde mai bine cererii din piaţă”

TeraPlast investeşte 10 mil. euro într-o unitate pentru...

Autor: Cristina Bellu

16.11.2020, 10:31 545

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, urmează construiască o nouă fabrică în cadrul parcului industrial TeraPlast din Sărăţel, jud Bistriţa-Năsăud, în urma unei investiţii de 9,8 mil. euro, potrivit unui raport publicat de companie la Bursă

Pentru realizarea lucrărilor, TeraPlast a depus un proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, ridicând la 32 mil. euro valoarea totală a proiectelor depuse de companie în cadrul acestei scheme, şi care vor genera la maturitate o EBITDA de 8,6 milioane de euro, potrivit datelor transmise de reprezentanţii TeraPlast.

Implementarea proiectului va fi finalizată în februarie 2022 şi va crea 80 de locuri de muncă, unitatea urmând să fabrice produse destinate reţelelor de apă, irigaţii şi gaz.

„Vrem ca prin aceste proiecte să compensăm în mare măsură vânzarea diviziei Steel, care a contribuit anul trecut cu 11 milioane de euro la EBITDA consolidată a grupului. Producem în România şi ne aducem contribuţia la echilibrarea balanţei comerciale, care în 2019 a fost de 17,28 miliarde de euro. Vom crea noi locuri de muncă şi vom răspunde mai bine cererii din piaţă”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

La începutul lunii octombrie, TeraPlast a depus primul proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat, pentru extinderea capacităţii de producţie a liniei de business Instalaţii, în valoare totală de 7,9 mil. euro, iar la începutul lunii noiembrie, TeraPlast a depus prin filiala TeraPlast Folii Biodegradabile SRL un proiect de investiţii în valoare totală de 11,8 mil. euro.

În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de 167,6 milioane de euro, cu 14% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. EBITDA Grupului a crescut cu 46% în aceeaşi perioadă, an/an, până la 20,3 milioane de euro, iar profitul net a ajuns la 12,4 milioane de euro. Pentru anul financiar 2020, TeraPlast estimează afaceri de 225 milioane de euro şi o EBITDA de 28 milioane de euro. Profitul net estimat pentru 2020 este de 17 milioane de euro la nivel consolidat, dublu faţă de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO