Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast îşi dublează profitul net în S1/2020 la 30 mil. lei. Afacerile urcă cu 17%, la 487 mil. lei. Compania, raliu la bursă susţinut de tranzacţia de vânzare a unei părţi din business

Autor: Cristina Bellu, Liviu Popescu

28.07.2020, 00:07 729

„Performanţa primelor şase luni ne-a depăşit aşteptările. A fost un semestru record pentru TeraPlast şi ne continuăm strategia de creştere“ ♦ Tranzacţia prin care producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa, controlat de antreprenorul Dorel Goia, vinde divizia de oţel către irlandezii de la Kingspan aduce un suflu nou pieţei de materiale de construcţii din România.

TeraPlast (TRP), producător de materiale de construcţii, a rapor­tat la nivel de grup pentru primul semestru al anului un rezultat net de 29,5 mil. lei, în creştere cu 101% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la afaceri de 487 mil. lei plus 17%.

„Performanţa primelor şase luni ne-a depăşit aşteptările. A fost un semestru record pentru TeraPlast şi ne continuăm strategia de creştere”, spune Ioana Birta, director financiar al Grupului.

În acelaşi acelasi interval, EBITDA a crescut de la 35,3 mil. lei la peste 52 mil. lei, marcând o marjă de profitabilitate de 49%.

TeraPlast SA, compania mamă, a raportat afaceri de aproape 200 mil. lei, în creştere cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce EBITDA s-a majorat cu 105% până la 31,2 mil. lei.

Pe divizii de business,  Wetterbest, unul dintre liderii pieţei de ţiglă metalică din România, şi-a crescut afacerile cu 11%, la peste 116 milioane lei în S1/2020 comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO