Burse - Fonduri mutuale

Teraplast vede un plus de 20% la afaceri în 2015

Teraplast vede un plus de 20% la afaceri în 2015

Autor: Radu Bostan

01.04.2015, 00:04 354

Producătorul de materiale de construcţii Teraplast Bistriţa (simbol bursier TRP) se aşteaptă la un avans de peste 20% al cifrei de afaceri în 2015, la care să contribuie toate cele trei linii de business rămase după transferul segmentului de tâm­plărie termoizolantă către o companie separată, Teraglass.

Compania îşi bugetează afaceri de 284 milioane de lei, cu 22% mai mare decât cifra realizată în 2014, de 232 milioane de lei, şi o creştere de 35% a profitului înainte de dobânzi, im­po­zite, deprecieri şi amortizări (EBITDA), la 35,5 mi­lioane de lei.

„Pe segmentul de instalaţii şi amenajări mizăm în principal pe lucrările de infrastructură de mediu (canalizare şi alimentare cu apă), unde sunt disponibile finanţări europene şi e ultimul an în care le mai putem accesa, dar ne propunem de asemenea şi dezvoltarea prezenţei noastre pe piaţa de cana­lizări interioare“, a declarat pentru ZF Alexandru Stâ­nean, directorul general al Teraplast.

Segmentul de instalaţii şi amenajări a avut o pondere de 55% în businessul Teraplast în 2014. Divizia de profiluri tâmplărie a avut o contribuţie de 18%, iar linia de granule a reprezentat 17% din vânzări. Linia transferată, de tâmplărie termoizolantă, avea o pondere de 10% în afaceri.

„Pe partea de profile tâmplărie avem în plan creşterea cotei pe piaţă internă, dar şi dezvoltarea prezenţei noastre pe pieţele externe. Pe segmentul de granule suntem lider pe piaţa internă, cu o cotă de peste 30%, şi livrăm pentru cei mai importanţi producători de cabluri din România. În 2015 ne propunem diversificarea portofoliului de produse, spre alte aplicaţii, astfel încât să putem accesa o gama cât mai largă de clienţi interni şi externi“, a mai spus Stânean.

Compania a încheiat anul 2014 cu un profit brut de 11,3 milioane de lei, iar pentru 2015 îşi propune un rezultat înainte de impozite de 20,9 milioane de lei.

Acţiunile TRP au închis neschimbat şedinţa de ieri, la preţul de 0,25 lei/titlu, dar sunt în creştere cu 9,7% de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO