Burse - Fonduri mutuale

Terenurile Romaero, evaluate la 221 mil. euro

05.06.2008, 18:56 110

Romaero Bucuresti (RORX), care ofera servicii de reparatii si mentenanta pentru aeronave, detine terenuri in valoare de peste 800 mil. lei (221 mil. euro) in zona Baneasa, potrivit raportului anual.
Compania este evaluata pe Bursa RASDAQ la circa 68 mil. euro.
Romaero detine suprafete importante de teren in Baneasa, una dintre cele mai dinamice zone ale Bucurestiului din punctul de vedere al dezvoltarii imobiliare.
Potrivit reprezentantilor SIF Muntenia, actionarul minoritar al companiei, terenurile Romaero se intind pe o suprafata de peste 30 de hectare, la finele anului trecut societatea avand gajate circa 9,5 hectare de teren in contul creditelor atrase de la banci.
Totalul activelor a depasit pentru prima data la finele anului trecut un miliard de lei (circa 277 mil. euro). Activele sunt cele mai mari dintre companiile listate pe piata RASDAQ. Cladirile din patrimoniul companiei sunt inregistrate in contabiliate la valoarea de 123,3 mil. lei (34,1 mil. euro).
Romaero a incheiat in ultima perioada mai multe parteneriate cu scopul valorificarii imobilelor. La finele anului trecut, s-a asociat cu Blue Air printr-un joint-venture pentru repararea si intretinerea de aeronave. Compania a pus la bataie 5 hangare, evaluate la aproape 8,6 mil. euro, in timp ce Blue Air a participat la afacere cu 11 mil. euro.
Romaero va mai dezvolta impreuna cu operatorul hotelier Phoenicia Hotels un centru de afaceri, la care va participa cu terenuri evaluate la circa 8 mil. euro, iar Phoenicia vine cu investitii in valoare de 10,5 mil. euro.
Compania este controlata de AVAS, care detine 51,9% din actiuni. Alti actionari sunt Fondul Proprietatea, cu 21% si SIF Muntenia, cu circa 25,8%. Ultima tranzactie cu actiuni Romaero Bucuresti s-a derulat la 39,5 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO